m a r i j k e   p e r s i j n  -  z a n g e r e s

klassieke liederen - improvisatie - optreden voor kinderen - mantrazingen

 
home | optredens | info | muziek | foto's | gastenboek | contact

a c h t e r g r o n d

Van kind af aan was Marijke bezig met zingen, muziek, pianospelen, toneel, voordragen en het schrijven van toneelstukken, verhalen en gedichten (waar ze verschillende prijzen mee won). Ze speelde hoofdrollen in Nederlandse en Franstalige toneelstukken en won eerste prijzen met het voordragen van Franse gedichten. In 1976 begon zij met zanglessen aan de Amersfoortse muziekschool. Daarna volgde het Twents Conservatorium, waar zij al tijdens de vooropleiding twee rollen vervulde in de opera 'L'Incoronazione di Poppea' van Monteverdi.

Samen met Rinus Morsink (nu leider van de Theatergroep Barst) regisseerde ze in 1990 de opera 'Amahl and the Nightvisitors' van Menotti, waarin zijzelf de hoofdrol van de moeder van Amahl vertolkte. De mini-opera 'Bastien en Bastienne' van Mozart werd door haar met enkele anderen geregisseerd en uitgevoerd in 2000. Vele jaren werkte ze als lid van het koor mee aan de producties van 'Opera in Ahoy' en als soliste trad ze zowel op bij koren (o.a. Doelen te Rotterdam) als tijdens liederenrecitals...

Ze zong tijdens internationale conferenties, in kerken, bij lezingen, tijdens workshops en thema-weekenden. In Dublin en Parijs (theater van Versailles), het toenmalige Tsjecho-Slowakije, Corsica, Letland, Hawaï en diverse plaatsen in Frankrijk verzorgde zij optredens. Ze zong de rol van Josepha in de operette 'Im Weissen Rössl' van Benatzky, trad samen met meester pianist Hugo van Neck op in de Doelen in Rotterdam en met fluitist Thijs van Leer in Culemborg. In 1999 werd zij samen met beeldend kunstenares Willemijn van Duin uitgenodigd om in Japan op te treden.