m a r i j k e   p e r s i j n  -  z a n g e r e s

klassieke liederen - improvisatie - optreden voor kinderen - mantrazingen

 
home | optredens | info | muziek | foto's | gastenboek | contact

o p t r e d e n s

2013

Concert Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

Zondag 24 maart 2013 - aanvang 15.00 uur - entree 5 euro

Marijke Persijn - zang; Marieke Dekker - piano

Marieke Dekker en Marijke Persijn werken sinds 2007 met veel plezier met elkaar samen. Dat begon met de Opera Abu Hassan van Von Weber tijdens De Dag van de Romantische Muziek te Rotterdam. Veel Krimpenaren en Lekkerkerkers hebben nog hele goede herinneringen aan hun deelname aan het ad-hoc koor van deze Opera. Marijke en Marieke hebben sindsdien vele succesvolle optredens gegeven als Duo.

Op 24 maart 2013 brachten zij zij een programma dat voor de pauze gericht was op de Paastijd. Na de pauze stonden de menselijke liefde en al haar perikelen centraal.

2012

Op 27 oktober 2012 was Marijke te Ammerstol soliste bij het Lustrumconcert t.g.v. 110 jarig bestaan van het Koor Aurora.

Marieke Dekker, de koordirigente, begeleidde Marijke tijdens haar solo's en wanneer ze als soliste met het Koor optrad.
Marijke zong werken van Von Gluck, Von Flotow, Raymond en Bizet.
Met het Koor zong ze Laudate Dominum van Mozart en delen uit de Selectie uit de Opera Martha van Von Flotow. Ter verhoging van de Feestvreugde trad ook Marius Diepenhorst (de vroegere dirigent van Aurora) op met zijn Kinderkoor.


Op 28 oktober 2012 voerden Marijke Persijn en Peter Visser (piano) de werken Primavera en De Profundis van de componist Frank den Herder uit in "De Schuur" in Voorschoten. Een première! Ook liederen van Henri Viotta kwamen aan bod.

Peter, Marijke en violiste Christine Visser lieten drie Friese Liederen (composities van Peter op teksten van Obe Postma) horen. Verder traden op de altvioliste Rosalinde Kluck , hoboist Hendrik Jan Brethouwer en pianist Frank den Herder.
Het programma stond in het teken van Oude en Nieuwe Composities uit de Haagse Randstad.

Afscheid...

Mijn laatste week in Brussel gaat morgen in: maandag 25 juni 2012.
In deze week geef ik nog 2 concerten.
Op dinsdagavond 26 juni zal ik voor de Katholieke Arbeidersvrouwen in WaBo aria's van Mozart, Von Gluck, Verdi en Bizet zingen, gevolgd door vier Musical Songs uit verschillende werken van Rodgers & Hammerstein.
Op donderdag 28 juni geef ik mijn Afscheidsconcert in Rue de la Science 29/ Wetenschapsstraat 29. Zie de poster van de EU.
Het waren vier prachtige jaren met veel sport en zang én ongelofelijk fijne ontmoetingen!


Trio Picantolino met liederen op gedichten van Obe Postma

In verband met de moeilijkheidsgraag van de Koorwerken en de datum van 12 mei (Obe Postma stierf 50 jaar geleden op 12 mei), koos Peter Visser drie andere gedichten uit en zette ze op muziek voor ons Trio Picantolino: zang Marijke Persijn, viool Christine Visser, piano Peter Visser.

Op 12 mei 2012 voerden we deze liederen op gedichten van Obe Postma uit in het kerkje in Kornwerd. Omrop Fryslân was aanwezig om er opnames van te maken, die op 16 mei uitgezonden werden. Kijk en luister hier...


Op 9 februari 2012 traden harpiste Gyde Knebusch en mezzo-sopraan Marijke Persijn samen op in De Zeyp in Ganshoren. Ze brachten een heel afwisselend programma met liederen in 5 verschillende talen. Daarnaast bracht Gyde 2 solowerken van Granados en Tournier. De zaal, die geheel vol zat, was dolenthousiast over zang en harpspel en de expressieve manier van brengen.

2011

Kerstconcert Kunstkring

Op 20 december 2011 gaven Marijke Persijn (zang) en Marieke Dekker (piano) een Kerstconcert in het Streekmuseum Crimpenerwaard te Krimpen aan de IJssel.
De ruimte was prachtig in Kerstsfeer aangekleed.
De musici wisten de harten van de toehoorders volledig te veroveren.
Het was een geweldige avond!
Camphill, Sellen (zondag 6 november 2011)

Trio Picantolino (Marijke Persijn - mezzo-spraan, Christine Visser - viool, Peter Visser - piano) speelden werken van o.a. Purcell, Mozart, Mendelssohn-Bartholdy, Brahms, Schuman, Rönthen

Het was weer heerlijk om samen met Peter en Christine Visser te concerteren voor de mensen uit Camphill en omgeving. Camphill is een plek waar iedereen omringd wordt met liefdevolle zorg en warmte. Ook genieten we steeds weer van de inrichting met heel veel hout, bloemen, mineralen en schilderingen aan de wand. En laten we de gezellige en smakelijke maaltijden vooral niet vergeten.

Wij, Trio Picantolino-musici, kregen als dank voor de mooie muziek ieder een pracht cadeau. Alles gemaakt in de Werkstätte van Camphill!


 
Foto's Peter Vroon

Cultureel Café Apeldoorn (maandag 9 mei 2011}

Optreden van zangeres Marijke Persijn begeleid door Jeroen Liedorp. Mezzo-sopraan Persijn en pianist Liedorp ontmoetten elkaar in oktober 2010. Beiden verleenden ook hun medewerking aan een jubileumconcert in Krimpen aan den IJssel. Zij brachten liederen en aria's van onder meer Mozart, Bizet en het bekende musicalduo Rodgers & Hammerstein.


Pianiste Marieke Dekker en mezzo-sopraan Marijke Persijn werken sinds 2010 samen als muzikaal duo. Op 26 maart 2011 traden zij samen op als het Duo 'The Musical Dragon Ladies' in Krimpen aan de Lek in het kader van de komst van het nieuwe Cultuurhuis aldaar. Er werden werken van Mozart, Bizet, Britten en de Schiedamse componist Marco Kalkman ten gehore gebracht.

In de folder wordt verder ook mijn dochter Mara genoemd (Cabaret 'Tijdelijk aanwezig'). Ze schreef een stukje theater en werkte dat uit met haar vriendinnen Eva en Shital.


2010

Jubileumconcert zaterdag 2 oktober 2010
In 'De Ark', Burg. Aalberslaan 41 te
Krimpen a/d IJssel
Het koor, o.l.v. Marieke Dekker, met een gevarieerd programma. De bekende sopraan Marijke Persijn werkte mee aan dit unieke concert en werd begeleid door Jeroen Liedorp aan de piano. De balletschool Noes Fiolet Studio's verzorgde een spetterend optreden.


Behalve klassieke werken zong ik ook samen met het koor:
- This nearly was mine
- Im Prater blühen die Bäume
- I could have danced all night/ On the street where you live (My Fair Lady)
- Die Juliska aus Budapest (Maske im Blau)
- You'll never walk alone

12 april 2010

Lunchpauze concert in de Chapelle de la Résurrection in Brussel. Een programma met veel Bach, zoals een solo "Liebster Jesu, mein Verlangen" uit Cantate BWV 32. Verder duetten en een werk voor orgel.

5 juni 2010
Solo-optreden bij het 20-jarig jubileumvan de Rosenberg Bibliotheek in Watermaal-Bosvoorde in Brussel. Arie Antiche en Mozart aria’s.


2009

Zondag 15 februari concert in Camphill Sellen
Zang Marijke Persijn; viool en altviool Christine Visser; Piano Ruud Borgardijn en Peter Visser
Programma: Liederen van Huë, Hahn, Brahms, Dvorak en Grieg
Verder Zweedse Suite van Max Bruch; salonstukken van Elgar en Moskowski; 3 delen uit de vioolsonate in de stijl van Schubert door Peter Visser gecomponeerd

Maandag 16 februari zing ik bij de Europese Commissie: "Là ci darem la mano" uit Don Giovanni van Mozart samen met Salvatore Scalzo. Daarnaast aria 's uit Le Nozze di Figaro van Mozart en uit de Carmen van Bizet

Zondag 22 en maandag 23 februari Kinderopera "De Gelukkige Familie" van Marco Kalkman gebaseerd op sprookjes van Anderssen 4x in de Doelen in Rotterdam - zie www.nieuwe muziek.nl

Op 2 juni 2009 zing ik aria's van Mozart aan de Avenue Beaulieu in Brussel tijdens een lunchpauze concert. Mirco Barbero zal me op piano begeleiden. Ook zal ik duetten van Mozart uit de opera Le Nozze di Figaro vertolken samen met de sopraan Anne Deltour.

Op 28 juni 2009 is het weer Kinderopera Feest; De opera van Marco Kalkman met als thema 2 sprookjes van H.C.Anderssen. Dit keer voeren we de opera De Gelukkige Familie op in het amfitheater van natuurreservaat de Lieberg vlakbij Hilversum. www.delieberg.nl

Op 30 juni 2009 zing ik de 2 fantastische aria's van Ännchen uit de opera Der Freischütz van C.M. von Weber: "Kommt ein schlanker Bursch gegangen", en "Einst träumte meiner selgen Base". Dit alles in de Rue de la Loi 86 in Brussel. Tevens zal ik duetten zingen van Purcell en Mozart, o.a. met Patrizia Baralli. Mirco Barbero zal op piano begeleiden.

Op 1 juli 2009 zing ik vrijwel hetzelfde programma in de Avenue Beaulieu in Brussel tijdens een luchpauze concert.

Op 6 augustus 2009 voerden we bij stralend weer de kinderopera De Gelukkige Familie van Marco Kalkman op op de zeer vriendelijke en bizondere camping De Roos bij Beerze/ Ommen. In de openlucht met zeer veel heel enthousiaste toeschouwers; zowel kinderen als volwassenen.

Voor 27 oktober staat een luchpauze concert gepland in Rue de la Loi 86 in Brussel. Het is de eerste keer dat ik zelf een heel concert in Brussel mag verzorgen.
Ik heb de fantastische bariton Salvatore Scalzo (bekend in Nederland voor zijn rol van Tarquinius in de opera "The rape of Lucretia" van Britten; een productie van Opera Zuyd en het Maastrichts Conservatorium) gevraagd om tijdens dit concert een aantal duetten van Mendelssohn, Mozart en Mascagni met me te zingen.
Als solo's zal ik liederen en aria's van Haydn, Grieg, Fauré, Kalkman, Weber, Mozart en Bizet ten gehore brengen. Ook dit keer zal de sympathieke en zeer goede pianist Mirco Barbero me op piano begeleiden.

Op 21, 22 en 23 december 2009 is het weer Sprookjesweek Rotterdam.
Ook De Gelukkige Familie van Marco Kalkman wordt op deze dagen door ons gezelschap uitgevoerd. Productie: Stichting Intorno Ensemble

2008

Zondag 9 november 2008

De Gelukkige Familie - kinderopera van Marco Kalkman

Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven - 11.00 uur en 14.00 uur

2007

Vrijdag 28 december 2007

Pianodriedaagse in Rotterdam

Om 15.00 uur Podium voor de Jeugd in de Hal van de Doelen o.l.v. Marijke Persijn

Childrens Corner van Debussy
Mime - Peter de Bie, Piano - Hannie Ritmeijer

De Kinderkamer van Moussorgski
Mime - Peter de Bie, Zang - Marijke Persijn, Piano - Hannie Ritmeijer

Oorspronkelijk De Schilderijententoonstelling van Moussorgski
Wegens ziekte van Laura Bos vervalt echter dit onderdeel... Hugo van Neck zal in plaats daarvan een Beelden-Expositie op piano improviseren, waaraan Margriet Kuiper-de Rijk, Peter de Bie en Marijke Persijn met dans, mime, en stem hun improvisatie zullen toevoegen.

30 november 2007
Concert door Ruud Borgardijn (piano) en Marijke Persijn (zang)
Remonstrantse Kerk te Waddinxveen - Aanvang 20.15 uur

17 juni 2007
Benefiet-concert Artsen Zonder Grenzen
De Burcht Leiden - Aanvang 15.00 uur
O.a. Liederen van Spohr - John Macfarlane (klarinet), Peter Visser (piano), Marijke Persijn (zang)

2 juni 2007
Concert in Steinfurt
Peter Visser (piano, altviool), Christine Visser (viool, altviool), Ruud Borgardijn (piano), Marijke Persijn (zang)

16 mei 2007
Klassiek voor Koters...
Wijkcentrum De Blauwe Brug - Schiedam

Zaterdag 3 maart 2007
Muziek in Het Spieghel
Spieghelkerk, Bussum
Duo Ekmelia, bestaande uit mezzo-sopraan Marijke Persijn en pianist Ruud Borgardijn. Werken van Händel, Haydn, Mozart, Beethoven, Von Weber, Ravel, Lalo, Liszt, Debussy, Fauré en Diepenbrock.

Voor de pauze werd bovendien de prachtige cyclus "Haugtussa" van Grieg op teksten van Arne Garborg uitgevoerd. Na de pauze stond de liederen-cyclus "Les Roses" van Peter Visser op teksten van Rainer Maria Rilke op het programma.

Hieronder een fragment zoals dat in de kerk werd opgenomen...

Vado, ma dove (W.A. Mozart, piano Ruud Borgardijn)

Vrijdag 19 januari 2007 - De Kunstkring in Den Haag

Première van het Canto Del Sole van Franciscus van Assisi op muziek van Peter Visser, Uitgevoerd door Trio Picantolino, bestaande uit de mezzo-sopraan Marijke Persijn, de violiste Christine Visser en de pianist/componist Peter Visser.

Tevens wordt uitgevoerd de cyclus Les Roses van Peter Visser op gedichten van Rainer Maria Rilke door Duo Ekmelia, bestaande uit de mezzo-sopraan Marijke Persijn en pianist Ruud Borgardijn.

Op 27, 28, 29 december 2006 - Rotterdam

Rie Cramer Festival
Onderdeel daarvan was het door Marijke Persijn ontworpen programma "De Vier Jaargetijden", gebaseerd op het boek "De Vier Jaargetijden" van Rie Cramer.
Het werd een muzikaal verhaal gebracht door Vanessa Vromans (viool), Sam den Belder (dans en schilderen), Eric van der Horst (gedichtjes) en Marijke Persijn ( zang en piano).
De voorstellingen werden in het Donner Theater gegeven.
Als décor werden de kinderen en volwassenen verrast met een seizoenenboom.

13 augustus 2006

Kinderpodium op de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam
Met medewerking van de pianisten Hugo van Neck en Laura Bos; danseres Davinia Rijsdijk; verteller Eric van der Horst; schilder Hans van Rongen en vele anderen.
13.00 - 17.00 uur
Zie het volledige programma

Zondag 30 juli 2006 - Zomerterras Vlaardingen

Bastien en Bastienne van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Bastienne (herderinnetje) - Marijke Persijn
Bastien (herdersjongen) - Ard Verkerke
Tovenaar Colas - Dennis Wilgenhof
Piano - Hannie Ritmeijer
Met dank aan Cilia Hogerzeil voor haar hulp bij de regie, en aan Theater Hollands Diep (www.hldiep.nl) voor het gebruik van hun kostuums
Aanvang 13.30 uur

18 juni 2006 - Concert in Camphill- Steinfurt in Duitsland met Peter en Christine Visser en Eric van der Horst
Werken van Schumann, Grieg, Moussorgski, Denisov, Mozart, Shostakovitsj, Dvorak en delen uit de West Side Story van Leonard Bernstein

18 mei 2006 - Optreden met eigen Biber-kindergroep in Krimpen aan de Lek rond vioolsonate van Biber

10 april, Haarlem - De Gelukkige Familie

10 januari, Den Haag - Concert met Peter Visser (piano)
5 liederen uit de zang-cyclus Haugtussa van Grieg op teksten van Arne Garborg
Kunstkring Den Haag, Denneweg 64, Den Haag - aanvang 20.30 uur

2005

28, 29 en 30 december, Rotterdam - De gelukkige familie
Andersenfestival, Rotterdam - info www.andersenfestival.nl

Zondag 18 december, Rotterdam - De Gelukkige Familie
LCC Klooster; Africaanderplein 7 - 010 423 16 16 - aanvang 14.00 uur

Woensdag 14 december - Optreden met ensemble Archipel in de Pr. Margrietschool in Spangen Rotterdam. Projekt vioolsonate Biber

Woensdag 14 december, Amsterdam - De gelukkige familie
Theater de Cameleon, 3e Kosteverlorenkade 35, Amsterdam - 020-4894656 - aanvang 15.00 uur

Maandag 7 november - Optreden als vertelster bij ensemble Archipel o.l.v. Anneke Huitink - Montessorischool Vreugde en Rust in Voorburg. Vioolsonate van Biber

Zondag 30 oktober, Schiedam - De gelukkige familie
Jeugdtheater de Teerstoof, Nieuwstraat 12, Schiedam - 010-4733000 - aanvang 14.30 uur

Woensdag 5 oktober, Rotterdam - De gelukkige familie
LCC Lombardijen, Menanderstraat 89, Rotterdam - 010-29174484 - aanvang 14.00 uur

Zaterdag en zondag 24 en 25 september, Brandersfeesten, Schiedam - De gelukkige familie
Korenbeurs, Schiedam

Zondag 18 september, Rotterdam - De gelukkige familie
De Castagnet, Larikslaan 200, Rotterdam - 010-4225096 - aanvang 15.00 uur

Vrijdag 16 september, Rotterdam - De gelukkige familie
LCC De Scheg, Ambachtsplein 141, Rotterdam - aanvang 13.30 uur

Woensdag 14 september, Rotterdam - De gelukkige familie
Wijktheater 't Kapelletje, Van der Sluysstraat 156, Rotterdam - aanvang 14.30 uur


 

21 augustus, Rotterdam - Dag van de Romantische Muziek, park bij de Euromast. Serie van vier kinderconcerten met een keur van musici, actrices en vertellers - Aanvang 13.00 (tot 17.00).
Zie het uitgebreide fotoalbum...

4 juni, Camphill Dorfgemeinschaft Sellen; Steinfurt - Concert samen met Christine Visser (viool en altviool), Peter Visser (piano). Liederen van Schubert, Lalo, Jocelyn, Ravel, Spohr en Massenet

13 april, Bibliotheek-Theater in Rotterdam - Try out van Andersens Hus: 2 korte Kinderopera's op sprookjes van Hans Christian Andersen

19 maart, Lutherse kerk in Bussum (Mecklenburglaan) - met Ruud Borgardijn - Ode aan de Liefde. Liederen van o.a. Granados, Mozart, Grieg, Bizet, Schubert, Britten en... Fons Jansen

23 februari, Hoflaankerk Rotterdam - lunchpauzeconcert met Ruud Borgardijn - een gedeelte uit Ode aan de Liefde

9 januari, Theosofisch Centrum Naarden - met Ruud Borgardijn en met exposities van Martha Laméris, Anke Brusse, Astrid Blokbergen en met schrijfster Sonja Havermans

2004

5 november, Waddinxveen - 'Ode aan de Roos', liederen van o.a. Britten, Granados en Grieg, samen met pianist Ruud Borgardijn

12 augustus, Berkenwoude - Zang-, yoga- en nonekesworkshop voor kinderen

10 augustus, Berkenwoude - Zang-, yoga- en zangimprovisatieworkshop voor volwassenen

8 augustus, Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam - Liederen van Mozart, Brahms en Diepenbrock samen met Katja Didychenko (cello) en Roderigo Robles de Medina (piano).

Kinderprogramma met liederen van Schubert, Schumann, Mozart en Fauré plus een zang-piano-improvisatie, samen met Roderigo...(piano) en Hugo van Neck (piano)

6 juni, Camphill Dorfgemeinschaft Sellen; Steinfurt - Concert samen met Christine Visser (viool en altviool), Peter Visser (piano). Programma : 'Von Fremden Ländern Und Menschen'....

5 mei - Lunchpauzeconcert in de Hoflaankerk in R'dam - Delen uit "Ode aan de Roos" en de 4 Maria antiphonen van Strategier, met Ruud Borgardijn op piano en orgel

16 april in het Mosterdzaadje (Santpoort) - "Ode aan de Roos" met Ruud Borgardijn (piano). Tevens in het programma Nathalia Morozova (viool), Katja Didychenko (cello), Eleonora Semjonova (piano)

28 maart, Haagse Kunstkring - Liederen van Grieg, Wolf, R.Strauss, Sibelius, De Falla, en 3 epigramman van Rixt van der Kooij, met Peter Visser (piano)